thep-logo-white

AGILITY TRAINING

Wat is agility training?

Agility training is het cognitieve en gespierde vermogen om van richting te veranderen in reactie op een stimulus met verschillende snelheden. Dit onderscheid is van cruciaal belang: behendigheid vereist een gelijke eis aan uw spierstelsel en uw centrale zenuwstelsel. Je spieren, geest, zenuwen en cellen moeten allemaal samenwerken om snelheid, bochten, richtingsveranderingen en algehele behendigheid te beheersen.

Agility kan worden verdeeld over twee verschillende maar even belangrijke componenten, waaronder perceptie, besluitvorming en verandering van richting snelheid. Klinkt eenvoudig op papier toch? Je hoeft alleen maar te beslissen om hierheen te gaan, langzamer te gaan of daarheen te gaan. Maar het is gemakkelijk om te vergeten dat deze beslissingen zo snel moeten worden genomen dat het eigenlijk een instinct is; er is geen tijd voor intern debat.

Trainen voor behendigheid moet oefeningen omvatten die de verschillende niveaus van verandering van richtingssnelheid trainen. De voorgeschreven training moet een beoordeling van de atleet omvatten om ervoor te zorgen dat het programma effectief is voor de sport en de positie van de atleet. Daarom moet training voor multi-directionele snelheid met het gebruik van snelheid, reactietijd en rechte sprintvaardigheid de primaire focus van het programma zijn. Het opnemen van weerstands-, kracht-, stabiliteits-, plyometrische en flexibiliteitsoefeningen zou echter voordelig zijn voor de algehele prestaties van de atleet.

Dus welk type atleet kan profiteren van behendigheidstraining? Of je nu een professional, amateur of een weekendstrijder bent, behendigheidstraining kan een enorm positieve invloed hebben op je atletische prestaties en je dagelijkse gezondheid.

Agility training is niet altijd zo’n hot topic geweest in de sportwereld. Het is pas in de laatste decennia dat sport gebruik heeft gemaakt van wetenschap en technologie. Wat ooit over een veld liep, omvat nu perfect getimede hardloopoefeningen, fitnesstechnologie die weerstand toepast om zijsprints te verbeteren en voeding die herstel en resultaten versterkt.

Met andere woorden, dit is de beste tijd in de geschiedenis om uzelf of uw team te trainen om wendbaarder, sneller en sterker te worden, omdat we de kennis, technologie en aanvulling hebben om maximale resultaten te garanderen.

Voor welke sporten?

Vechtsporten

Gemengde vechtsporten zijn sterk afhankelijk van het waarnemen en voorspellen van de volgende zet van je tegenstander. Agility training die nadruk legt op anticipatie, patroonherkenning en het verplaatsen van de overdracht van energie moet de primaire focus zijn. Op deze manier kan een tegenstander/jager anticiperen op een stoot, uit de weg gaan en de energie in een tegenaanval overbrengen.

Kracht- en krachttraining voor behendigheid

Als u denkt aan weerstandstraining in een gewichtsruimte, kunt u zich misschien moeilijk voorstellen hoe barbells tillen uw behendigheid kunnen verbeteren. Krachttraining heeft directe toepassingen op uw behendigheid en het kan uw behendigheidstraining op een paar manieren verbeteren.

Agility Training voor sport

Agility training is ideaal voor alle atleten en aangemoedigd voor bijna elke sport. Hier zijn een paar manieren om behendigheidstraining toe te passen in een sportomgeving.

Voetbal

Focus op behendigheidstraining in teamverband. Alle spelers (zelfs de keeper) moeten de basis van behendigheidstraining beheersen. Behendigheid met voetballers omvat reactietijden op balomzet, snelheid van keeper en algehele uithoudingsvermogen.

Basketbal/Tennis/Hockey

Afgezien van behendigheidsoefeningen die gericht zijn op wendingen, moeten deze spelers rechte sprintsnelheidsoefeningen opnemen en kracht omdat ze een grotere kans hebben om deze vaardigheid te gebruiken.

THEP Hoofdlocatie

Dordrecht

Gelegen in het westelijke van Zuid Holland, In Dordrecht worden de atleten omgebouwd tot Elite Level Atleten!

 • ongeveer 400 m2 vloer oppervlak om binnen te kunnen werken met een zachte ondergrond incl een run/speed kant.
 • Apparatuur zoals Verschillende medicijnballen, Slammballs,
  TRX banden.
 • Elastieken banden voor speed performances
 • Kettlebells
 • Stokken voor loop oefeningen
 • Bokszakken
 • Grote rekstation
 • Nutrition in sport consulente
 • Massage therapie voor spier herstellende vermogen
0